T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT - Süha Erler Anadolu Lisesi

KARİYER BULUŞMALARI ETKİNLİĞİ

Okulumuz konferans salonunda 11 ve 12. sınıf yabancı dil öğrencilerine yönelik kariyer buluşmaları etkinliği gerçekleştirildi.

Okulumuz ingilizce öğretmenlerinden Elçin Altınsoy tarafından yabancı dil sınıfı öğrencilerinin en çok tercih ettiği Mütercim Tercümanlık bölümü hakkında öğrencilerimizin daha fazla bilgi sahibi olması için bu mesleği tanıtan bir program gerçekleştirildi. Programa ilimizde yeminli tercüman olarak çalışan Sayın Mustafa Şan davet edilerek mesleği hakkında bölüm öğrencilerine detaylı bilgi vermesi sağlandı. 

 

Programın başında İngilizce öğretmeni Elçin Altunsoy yeminli tercüman Mustafa Şan’ı öğrencilere takdim etti, merak ettikleri tüm soruları sorabileceklerini söyledi.  Mustafa Şan tercümanlığın nasıl bir meslek olduğunu, ne gibi işler yaptığını ve bu mesleği seçmeyi düşünenlerin hangi düşünce yapısında olmaları gerektiğini, nasıl bir eğitim alırlarsa iyi olacağını ve hangi aşamalardan geçerek başarılı bir meslek elemanı olabileceklerini anlattı. Daha çok soru-cevap şeklinde geçen programda öğrencilerin yanında İngilizce öğretmeni Elçin Altunsoy ve okul rehber öğretmeni Abdulgaffar Polat da çeşitli sorular yöneltti. 

 

Okul Müdürü Halil İbrahim Çolakkadı’nın da takip ettiği programın sonunda müdürümüz öğrencilerimize verdiği değerli bilgilerden dolayı yeminli tercüman Mustafa Şan’a ve etkinliği düzenleyen Elçin Altunsoy’a teşekkür etti. Program hatıra fotoğrafı çektirilerek sona erdi.

29-10-202329-10-202329-10-202329-10-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.10.2023 - Güncelleme: 29.10.2023 12:22 - Görüntülenme: 403
  Beğen | 1  kişi beğendi