T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT - Süha Erler Anadolu Lisesi

OKULUMUZDA BİLİŞİM SUÇLARI KONFERANSI

Okulumuzda il emniyet müdürlüğü tarafından bilişim suçları ile ilgili bilgilendirme yapıldı

Okulumuzla İl Emniyet Müdürlüğü’nün işbirliğiyle 18 Ekim 2024 tarihinde okulumuz konferans salonunda öğrencilerimize Bilişim Suçları ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Açılış konuşmasında okul Müdürü Halil İbrahim ÇOLAKKADI öğrencilere teknolojik araçların hayatımızın ayrılmaz bir parçası olduğunu, kuralına uygun şekilde kullanılmadığında insanların başına büyük belalar açtığını, o yüzden teknolojik araçları bilinçli kullanmayı öğrencilerimizin öğrenmesi gerektiğini söyleyerek bu konuda kendilerini kırmayarak bilgilendirme yapmak üzere okulumuza gelen İl Emniyet Müdürlüğü ekibine teşekkür etti. 

Programda Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ile Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü personeli tarafından 9. Sınıf öğrencilerimize güvenli okul ve okul çevresi, okullarda alınan güvenlik tedbirleri, karşılaşılabilecek olumsuz durumlar ve alınabilecek tedbirler ile siber suçlar, bu suçların cezaları, cep telefonu ve internet kullanımında dikkat edilmesi gereken konularla ilgili bilgilendirmeler yapıldı. Öğrencilerden gelen sorulara da cevap verilen programda özellikle kişisel hakların ihlal edilmemesi, yasa dışı bahis gibi konularda açıklamalarda bulunuldu. 

Okul müdürümüzün teşekkür konuşması ile program sona erdi.

29-10-202329-10-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.10.2023 - Güncelleme: 29.10.2023 12:13 - Görüntülenme: 214
  Beğen | 1  kişi beğendi