KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT - Süha Erler Anadolu Lisesi

OKULUMUZDA "ERASMUS DAYS" ETKİNLİĞİ

9-14 Ekim tarihlerinde tüm dünyada kutlanan  Erasmus Days (Erasmus Günleri) okulumuzda da kutlandı..

Erasmus deneyimlerini paylaşmak için bu günler bir fırsat olarak değerlendiren okulumuz proje yönetim ekibi, iki yıldır içinde bulunduğumuz okul ortaklıkları ve yapılandırılmış kurs programlarında gerçekleştirdikleri çalışmaları okulumuz konferans salonunda öğrencilere ve öğretmenlere sundu.

Birinci programda, okul proje koordinatörü Abdulgaffar Polat, Avrupa Birliği Erasmus+ programları hakkında katılımcılara bilgi verdi. Arkasından proje kapsamında öğrenci hareketlilik programına katılan okulumuz öğrencisi Yaşar Selim GÖK konferans salonunda yaklaşık yüz öğrenciye 29 Ocak – 5 Şubat 2023 tarihlerinde Polonya’nın Sopot kentine gerçekleştirdikleri okul ziyaretini anlattı. Yaşar Selim Gök önce projeye nasıl katıldığını, ne gibi hazırlıklar yapıldığını ve yurt dışındaki ortak okulda yaptıkları çalışmaları sunum eşliğinde anlattı. Yine aynı grupta yer alan öğrencimiz Yelda Ay’da arkadaşlarıyla yaşadığı deneyimleri öğrencilerle paylaştı.

Aynı gün yine konferans salonunda yapılan ikinci programda ise bu kez de başka sınıflardan gelen yaklaşık yüz öğrenciye Erasmus+ yapılandırılmış kurs programına katılan Abdulgaffar Polat, Yeşim OK, Nilgün Bilginer ve Mukaddes Atılgan ile Üniversite staj programına katılan Almanca öğretmenimiz Ökkeş Aygün Öztürk’ün katıldığı bir söyleşi programı gerçekleştirildi. Söyleşiyi yöneten proje okul koordinatörü Abdulgaffar Polat, katılımcı öğretmenlere sorular yöneltti, öğretmenlerde deneyimlerini dinleyicilerle paylaştı. Daha sonra öğrencilerden ve öğretmenlerden gelen sorular cevaplandırılarak program tamamlandı.

Erasmus Days günleri kapsamında projede yer alan öğrenciler tarafından okul panosu da hazırlandı.

19-10-202319-10-202319-10-202319-10-202319-10-202319-10-202319-10-202319-10-2023

Yayın: 19.10.2023 - Güncelleme: 23.10.2023 09:45 - Görüntülenme: 390